Aandacht voor jou

Gericht op Positiviteit

In de Organisatie

Coaching: olie voor jouw motor

Coaching is een uiterst effectieve manier om je motor optimaal te laten draaien. Door de juiste doelen te stellen, behaal je de resultaten die je wenst.

Onze coaches zijn praktisch ingestelde mensen  die op een no-nonsense manier reflecteren op je functioneren. Ze creëren bewustwording die noodzakelijk is om zaken doeltreffend aan te pakken.

Werkwijze

  • Kennismaken met één van onze coaches;
  • Jij kiest of wij bij jou passen;
  • Samen de doelstellingen bepalen;
  • Coachen naar resultaten.

Een studie van wetenschappers aan de Universiteit Amsterdam liet een aantal jaren geleden zien dat coaching een positief effect heeft. De onderzoekers kwamen daarbij tot de conclusie dat coaching vooral tot een verbetering van prestaties en vaardigheden leidt, een positieve invloed heeft op het bereiken van doelen en ook een impact heeft op attitudes. Daarnaast is er volgens de studie ook sprake van een invloed op welzijn en veerkracht. Prachtig toch? Je vraagt je nu vast af, waarom je jezelf nog geen coach hebt gegund.

Aan de slag

Interesse om door een professionele coach begeleid te worden? Vraag een kennismakingsgesprek aan!

We bieden persoonlijke coaching volledig gericht op jouw ontwikkeling. Voor organisaties hebben wij organisatiecoaching ontwikkeld. Dit is een duurzame manier van coachen binnen het bedrijf. Ben je zelfstandig ondernemer of coach binnen je bedrijf? Dan sta je in coach de coach zelf weer eens helemaal centraal. Ook directieleden zijn met directiecoaching aan het juiste adres bij Hermonde. Voordelig en overzichtelijk gebruikmaken van onze coaching kan via ons coach-abonnement.

Ervaringen van deelnemers

Werkwijze

Als je graag aan jouw persoonlijke ontwikkeling wilt werken, is het belangrijk dat je je op jouw gemak voelt bij de coach. Het kan best een zoektocht zijn naar de geschikte coach. Wij maken het je daarom graag gemakkelijk: aan de hand van jouw aanvraag kijken we welke coach er op voorhand het best lijkt te matchen. We nodigen je dan graag uit op onze locatie in Bennekom om vrijblijvend en kort kennis te maken. Na dit gesprek kan je dan goed afwegen of Hermonde de juiste partner voor jou is.
Als we gaan samenwerken bepalen we in de intake jouw concrete doelstelling(en).
Meestal hebben we 6 tot 8 sessies van 2 uur nodig om tot een goed resultaat te komen. De interval tussen de sessies is ongeveer 2 weken. Een ander tijdspad of frequentie is uiteraard bespreekbaar.

Waarom coaching werkt

Bij de uitspraak ‘coaching: olie voor jouw motor’ kun je een prachtige Harley Davidson voorstellen. Of wellicht heb je de auto, die je rijdt, voor ogen. Als je regelmatig de motor of auto naar de garage brengt voor onderhoud, wordt daar al pro-actief gecontroleerd op het oliepeil en zo nodig bijgevuld. Soms, als je het niet zo nauw neemt met het onderhoudsinterval, dan verschijnt er lampje op je dashboard. Dan moet je acuut handelen, om te voorkomen dat je alles in de soep rijdt.

Stel dat je jezelf als een motor ziet. Dan hebben we de neiging om het zo ver te laten komen dat het rode lampje gaat branden. Dan heb ik het niet alleen over het fysieke, maar juist ook over het psychische deel. Als we de coachingsvragen bekijken, die we bij Hermonde de afgelopen tientallen jaren hebben mogen begeleiden, dan hebben we geconstateerd dat bij een groot aantal personen het rode lampje al (een tijdje) brandde. Het vertrouwen in zichzelf en de ander was bij de meesten tot onder het nulpunt gezakt of men was in het geheel niet meer in staat tot relativeren van situaties. Bij vrijwel iedereen is gebleken dat het mogelijk was om te herstellen. Gelukkig maar. Hoe mooi zou het zijn als we ons meer ‘periodiek onderhoud’ zouden gunnen?

Beter vertaald als: coaching. Jezelf een aantal doelen stellen in je werksituatie en daar met een professionele coach mee aan de slag gaan. Net als een topsporter eigenlijk. Die kan niet zonder goede coach. Een studie van wetenschappers aan de Universiteit Amsterdam liet een aantal jaren geleden zien dat coaching een positief effect heeft. De onderzoekers kwamen daarbij tot de conclusie dat coaching vooral tot een verbetering van prestaties en vaardigheden leidt, een positieve invloed heeft op het bereiken van doelen en ook een impact heeft op attitudes. Daarnaast is er volgens de studie ook sprake van een invloed op welzijn en veerkracht. Prachtig toch? Je vraagt je nu vast af, waarom je jezelf nog geen coach hebt gegund.

Aan de slag

We kijken er naar uit om samen met jou te werken aan jouw ontwikkeling.
Vraag hier een gratis kennismaking.

Locatie

Ons pand in Bennekom ligt verscholen in het bos op landgoed De Born. Het is een inspirerende locatie en een aangename leeromgeving.