Casper werkt al jaren bij een middelgroot productie bedrijf. In die jaren is hij uitgegroeid tot een zeer vakbekwaam man. Hij werd bijvoorbeeld altijd gebeld als er storingen in productielijn ontstonden. Het maakt niet uit welk tijdstip, Casper was bereikbaar. Het leek wel alsof hij op afstand precies kon zien wat er aan scheelde. Altijd had hij de juiste oplossing voor de technische problemen. Casper blonk uit als loyale en betrouwbare medewerker, met een groots gevoel van trots voor het bedrijf.

Een column van Cindy in Vallei Business.

BronVALLEI BUSINESS | NUMMER 2 | MEI 2017

Lees het volledige artikel hier

Vorig jaar sprak de directeur grote waardering voor Casper uit. Hij wilde hem daarvoor graag belonen met een promotie. De functie van Afdelingsmanager was vrijgekomen en hij zag graag dat Casper deze functie ging invullen. Zo trots als een pauw greep Casper dit aanbod met beide handen aan. Nu een jaar later, heeft Casper het moeilijk. Zijn energie is tot een dieptepunt gezakt, zijn stralende enthousiasme is mat geworden en de resultaten van de afdeling zijn niet rooskleurig.

Hij mist zijn technische werkzaamheden en heeft het gevoel dat hij niet op de juiste plek zit. Had dit voorkomen kunnen worden? Ja, wat mij betreft. Is er vooraf onderzocht of Casper wel gelukkig wordt van leidinggeven?

Zit leidinggeven wel in zijn DNA? Indien dat niet het geval is, wordt het namelijk knap lastig om vaardigheden, die je als leider nodig hebt, te kunnen leren. Ook al is de medewerker nog zo goed in zijn of haar werk, check vooraf of leidinggeven écht bij die persoon past. Je voorkomt zo veel resultaat- en energieverlies. We maken dit soort situaties veel mee bij bedrijven, om die reden hebben wij een 2-daagse training ontwikkeld, waarin we met een aantal mogelijke leidinggevenden gaan onderzoeken of leidinggeven bij hem of haar past. Een waardevolle investering die voor de deelnemer én de organisatie veel oplevert.

Cindy Hermans

Geef een reactie