Onze visie

Waarschijnlijk heb je al deze situaties wel eens meegemaakt. Je zou willen dat je alle problemen die op je pad komen kan oplossen. En je bemoeien met collega’s die in jouw ogen hun werk niet goed doen. Maar er zijn grenzen aan wat jij kunt doen en beïnvloeden. Een helder beeld krijgen van wat jouw verantwoordelijkheid is en wat niet, kan een hoop energieverlies besparen.

Covey, auteur van het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’, schrijft over De cirkel van invloed en betrokkenheid.

Waaraan spendeer jij de meeste energie?

Wanneer je ‘s avonds op de bank hoofdschuddend naar het nieuws kijkt en je afvraagt waar het naartoe gaat met deze wereld, zit je volledig in de cirkel van betrokkenheid.

Je zit in jouw cirkel van invloed wanneer je druk zou zijn binnen je gemeenschap door vrijwilligerswerk bijvoorbeeld.

Ook wanneer je bij de koffieautomaat met een collega klaagt over jullie leidinggevende die altijd te laat op afspraken komt, zit je in jouw cirkel van betrokkenheid. Je vindt het vervelend, maar door er met je collega over te roddelen gebeurt er weinig. Je gaat naar jouw cirkel van invloed wanneer je de leidinggevende hierop aanspreekt.
Dan vertoon je pro-actief gedrag. Een van de belangrijke eigenschappen die Covey beschrijft.

Persoonlijk leiderschap

Ben jij geboeid door dit gedachtegoed? Tijdens onze training Persoonlijk Leiderschap besteden we ook uitgebreid aandacht aan het fundament dat Covey heeft gelegd. Een boek, een ‘levenswijze’, die  al op veel levens grote impact had, kan dan ook niet ontbreken als het over persoonlijk leiderschap gaat. In onze impactvolle training komen naast Covey nog vele andere interessante theorieën, modellen en zienswijzen aan bod.  Samen met de deelnemers ervaren we vele invalshoeken en zorgen we ervoor dat je de bewustwording en tools krijgt om de leidinggevende te zijn die jij wilt zijn.

Resultaten

[yop_poll id=”2″ show_results=”1″]