Wiek is afgelopen september, met drie andere deelnemers, gestart met het traject focus op leiderschap. Kritisch naar jezelf kijken, experimenteren met verschillende inzichten en aanscherpen van leiderschap om zo te komen tot een sterke focus.

Hoe heb je de dagen tot nu toe ervaren?

Ik heb ervaren dat de trainingsdagen intensief en ontspannen tegelijk zijn. Mijn medecursisten hebben ieder hun eigen doel. Het mooie is dat we daar samen aan werken. Na een dag trainen ga ik met een hoofd vol nieuwe intenties naar huis. Ik gebruik deze om te werken aan mijn doelstellingen.

Wat heeft het je opgeleverd?

De paardencoaching heeft mij een beeld gegeven van wie ik ben. Dat heeft veel impact gehad. Het heeft mij doen inzien dat ik ertoe doe, dat ik belangrijk ben.
Een ander inzicht is de hoeveelheid invloed die ik heb op mijn omgeving. Ook het kunnen loslaten van wat er niet toe doet en zorgen voor harmonie en geloof in mezelf. Dat leidt ertoe dat ik mijn betrokkenheid en invloed tot elkaar kan laten komen, waardoor ik meer ontspannen in mijn omgeving sta.

Mijn grootste inzicht is uiteindelijk dat mijn natuurlijke houding naar de omgeving sterk genoeg is om daadkrachtig over te komen. Zijn wie ik ben geeft de meeste daadkracht!

Bescheiden, Sociaal en Vriendelijk: Dat zijn de complimenten die Wiek heeft gekregen van zijn mededeelnemers.

Wat maakt dat je dit aangegaan bent?

Het werken in een veranderende omgeving waarbij leidinggeven ook een empathische kant heeft, is leren hoe je zelf bent en overkomt, cruciaal. Persoonlijk leiderschap is voor mij de start om mijn sterke punten te leren herkennen en leren deze te gebruiken. Het versterken van deze kwaliteiten tijdens deze training is mijn doel.

En die kwaliteiten kan ik goed gebruiken in de dynamiek van ProRail. Ik werk al jarenlang met enorme passie voor ‘het spoor’. Mijn afdeling is verantwoordelijk voor het garanderen van kwaliteit van de geleverde diensten van aannemers. Met een reorganisatie op komst wil ik ervoor zorgen dat mijn afdeling sterk en zichtbaar is. Het sterk en bekend maken van de afdeling bij de aannemers en binnen ProRail is wat ik als een mooie laatste uitdaging zie tot aan mijn pensioen.

Lees ook het verhaal van Bep Franken, een medecursist van Wiek!

Zelf aan de slag!

Wil je meer weten over de training? Benieuwd naar wanneer het volgende traject start? Kijk op deze pagina:

Na een intensieve dag trainen is het goed om te ontspannen met een borrel bij het vuur.