Frank doet mee aan het persoonlijk leiderschapstraject dat gestart is in september 2019. Samen met zeven andere deelnemers gaat hij een halfjaar aan de slag. Kritisch naar jezelf kijken, experimenteren met verschillende inzichten en aanscherpen van leiderschap.

Welke verandering zou je willen zien bij jezelf aan het einde van het traject?

Ik hoop van harte dat mijn wereld er niet heel veel anders uit ziet! Ik ben namelijk gelukkig in mijn werk en in mijn privé leven.

Wat ik wel wil is dat ik door deze training nog sterker en dichter bij mezelf kan komen. Ook wil ik communicatief sterker voor de dag komen.

Ruimte voor kwetsbaarheid

We hebben een erg leuke en fijne groep bij wie ik mezelf vertrouwd en op mijn gemak voel. Ik vind dat best bijzonder omdat we elkaar feitelijk pas vier dagen kennen.

De opbouw van de training is logisch en ik kan prima mijn ei kwijt. Ik zie dat iedereen dat gevoel heeft.

Er zijn onderdelen die een flinke impact hebben gehad. Dan is er ruimte voor kwetsbaarheid. Wanneer ik dat zie bij anderen word ik ook geraakt. Dat blijft me enorm bij.

Meta-communiceren

Ik word voortdurend geconfronteerd met mezelf. Het oefenen met meta-communicatie is een mooi voorbeeld. Bij meta-communicatie gaat het over de ‘onderstroom’ in communicatie. Dus alles wat er non-verbaal gebeurd, de gevoelens en emoties die er spelen. Ik dacht dat ik dat wel beheerste. Toch heb ik door een aantal oefeningen nieuwe inzichten gekregen: mijn ogen zijn geopend.

Alles sluit aan

Wat mij opvalt is dat alles op elkaar aansluit. De omgeving, de trainers, de sfeer, de gastvrouwen; het voelt vertrouwd en nodigt mij uit om mezelf te kunnen zijn.

Het allerbelangrijkste van de training is het feit dat er niet wordt uitgegaan van goed of fout. Het gaat écht over het individu. Dit ervaar ik als zeer positief. Natuurlijk is er ook theorie maar deze is ondersteunend en niet leidend zoals ik wel bij andere cursussen en trainingen heb ervaren. Dat maakt dat ik me echt thuis voel: een groot compliment aan Dineke en Joris.

Ik word voortdurend geconfronteerd met mezelf. Het oefenen met meta-communicatie is een mooi voorbeeld. Het heeft mijn ogen geopend!

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Binnen de provincie Noord-Brabant hebben wij een persoonlijk ontwikkel budget. Nu ben ik met mijn 51 jaar niet iemand die nog een volledige andere weg wil gaan. Dit geldt voor zowel voor mijn privé leven als voor mijn werkzame bestaan.

Toch wil ik via inspirerende trainingen mezelf graag blijven ontwikkelen en mezelf een spiegel (blijven) voor houden.

Na positieve verhalen van een collega die deze training ook heeft gevolgd en een kijkje op de website over de inhoud heb ik besloten deze training te gaan volgen.

Zelf aan de slag!

Wil je meer weten over de training? Benieuwd naar wanneer het volgende traject start? Kijk op deze pagina:

Horen, zien, denken en zwijgen: De groep van Frank aan het einde van dag vier.

Geef een reactie