Laatst stelden we op social media de volgende vraag: Waar zit in jouw werk het meeste energieverlies?
Zijn dat telefoontjes en mailtjes die tussendoor komen, irritaties over collega’s en leidinggevenden,
privé problemen of iets anders? Ongeveer 65% van de deelnemers gaf aan dat er veel energie verloren gaat aan irritaties over collega’s en leidinggevenden.

Een column van Cindy Hermans in Vallei Business

VALLEI BUSINESS | NUMMER 1 MAART 2018

Lees hier het volledige artikel.

Je irriteren aan anderen op je werk is voor iedereen vast een herkenbaar fenomeen.
Mopperen over de incompetenties van een ander, lijkt soms zo lekker. Opluchtend misschien. Maar zolang het bij mopperen blijft, is het helaas toch verloren energie.

Pro actief
Stephen Covey schreef een prachtig boek: ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. Hierin schrijft hij onder andere over de Cirkel van invloed en betrokkenheid.

Als je bij de koffieautomaat met een collega klaagt over een andere collega, die altijd te laat op afspraken komt, zit je in jouw cirkel van betrokkenheid. Door er met je collega over te roddelen gebeurt er weinig aan de situatie. Je gaat naar jouw cirkel van invloed wanneer je jouw collega er ook daadwerkelijk op aanspreekt. Dan vertoon je pro-actief gedrag.

Verantwoordelijkheid nemen en je vooral richten op zaken waar je daadwerkelijk invloed op kunt uitoefenen maakt je werk (en leven!) zo veel mooier, succesvoller en energieker.
Het lijkt zo gemakkelijk gezegd, maar de realiteit is vaak anders.

Persoonlijk leiderschap
Binnenkort starten we weer onze training Persoonlijk Leiderschap. Hier besteden we ook uitgebreid aandacht aan het fundament dat Covey heeft gelegd. Een boek dat  al op veel levens grote impact had, kan dan ook niet ontbreken als het over persoonlijk leiderschap gaat. In onze impactvolle training komen naast Covey nog vele andere interessante theorieën, modellen en zienswijzen aan bod.  Samen met de deelnemers ervaren we vele invalshoeken en zorgen we ervoor dat je de bewustwording en tools krijgt die nodig zijn om je werk nog positiever te maken.

1 reactie

  1. Helemaal waar en helemaal herkenbaar! Het stuk geeft me motivatie om weer (meer) gebruik te maken van mijn invloedsfeer…
    Bedankt!
    Mvg Astrid

Geef een reactie