Over Hermonde

“Wat bezielt jullie nou om in dit grote web van organisaties en ZZP’ers een academie te starten voor Leiders?” “Je haalt de trend echt niet in, het is onmogelijk om vernieuwend te zijn, wat heb je nou te bieden ten opzichte van al die (grote) geoliede aanbieders, onderscheidend dat moet je zijn.”

Een greep van opmerkingen van een aantal critici om ons heen. Natuurlijk hebben ze gelijk dat we één van de zovelen zijn. Het wiel hebben we ook echt niet uitgevonden. Ik weet niet eens zeker of het allemaal ultra-onderscheidend is wat we doen.

Een aantal dingen weet ik wel. En dat heeft ons gebracht waar we nu zijn.
In al die jaren werken met mensen in diverse organisaties is ons zoveel opgevallen. Is onze drive ook zo duidelijk geworden. Zijn een aantal zaken op zijn plek gevallen. Willen we heel graag iets moois neerzetten. Hebben we een prachtige locatie. Is het van iedere trainer volgens mij de innigste wens dat mensen speciaal komen voor dat programma dat je aanbiedt.

Voelt het een beetje als een kroon op al het prachtige werk, dat we tot nu hebben mogen doen (en gelukkig ook nog steeds bij vele organisaties mogen doen).

Met de academie bereiken we voor Leiders én onszelf een vorm van geluk dat eigenlijk niet eens is uit te leggen. Dat vraagt om een eigen beproefde ervaring.

In mei dit jaar zijn we begonnen met het eerste programma in onze academie en oh man wat is dat fijn.
Een diversiteit aan mensen, uit verschillende branches, met allemaal andere bagage. Dat zij dan na zo’n 16 uur samenzijn al constateren dat er zo’n verbondenheid is met elkaar. Dat het voor een aantal als een feest of oase voelt om die vrijdagochtend bij onze locatie in Bennekom aan te komen. Dat er door aan te grijpen wat er, soms letterlijk, in de training gebeurd, verstrekkende inzichten ontstaan. Dat we met z’n allen mogen voelen dat er af en toe echt iets magisch gebeurd.

Serieus, ik veeg nu een traan van mijn wang. Want dit is het, lieve critici, dit is in ieder geval voor ons de toegevoegde waarde.
Dat gunnen we zoveel mensen meer.

1 reactie

Geef een reactie