Hermonde op landgoed De Born in het bos bij Bennekom is een unieke locatie die zakelijke bezoekers verrast. Van een presentatie tot een mini-expeditie Robinson in het bos. Het kan er allemaal.

Tekst: Simon de Wilde

BronVALLEI BUSINESS | NUMMER 5 | NOVEMBER 2017

Lees het volledige artikel hier.

Benieuwd naar onze locatie en de mogelijkheden? Kijk op www.hermondelocatie.nl

Ondernemers Cindy Hermans en Dineke Onderstal betraden vijf jaar geleden voor het eerst de statige oprijlaan van landgoed De Born in Bennekom. Zoals zo veel trainers en coaches werkten zij tot op dat moment vanuit huis of op locatie bij de klant. Juist daarin wilde het tweetal zich onderscheiden van de concurrentie. Met een eigen unieke plek voor hun onderneming Hermonde, waar ze hun cliënten met alle egards kunnen ontvangen. Eenmaal oog in oog met misschien wel het best bewaarde geheim van Bennekom en omgeving waren de dames compleet verrast en direct verkocht. “Er gebeurde voor mijn gevoel echt iets magisch toen ik hier arriveerde. Ik dacht: hier kan iets groots gebeuren. Ik stond in de lege ruimte en keek door het raam het bos in. Dat zorgde voor rust, positiviteit en inspiratie”, zegt Cindy Hermans. Hermans en Onderstal wilden graag hun intrek nemen het bijzondere pand dat hun zo raakte. “Economisch gezien een flinke uitdaging, maar het hart had al ‘ja’ gezegd, zegt Hermans met een lach.

Geboorte Hermonde Born to meet
Zowel Hermans als Onderstal voelde de bijzondere sfeer die op het landgoed hangt. Dit willen ze delen met zo veel mogelijk mensen. Dit gegeven koppelen de dames aan hun jarenlange ervaring als coach en trainer, waardoor ze op allerlei locaties hebben gewerkt. “Wij hadden vrij scherp voor ogen wat we neer willen zetten: een prettige beleving op een bijzondere locatie voor de zakelijke markt. Onze affiniteit met gastvrijheid wilden we graag combineren met onze Academie”, zegt Hermans. En zo is Hermonde Born to meet geboren. Een plek waar zakelijk Nederland knopen kan doorhakken, aan teambuilding kan doen of een heisessie kan houden. Kortom, een plek waar gasten zich welkom voelen en waar zij graag weer terugkomen.

Rijke historie
Het historische pand waar Hermonde is gehuisvest, ligt verscholen in het bos bij Bennekom. Vaak krijgt het team de vraag wat er ‘vroeger in De Born zat’. Het gebouw stamt uit 1933 en deed decennia lang dienst als ontmoetings- en educatiecentrum voor vrouwelijke leden van de SDAP, de voorloper van de PvdA. Een ding is volgens Cindy Hermans niet veranderd in al die jaren. Het is een plek die inspiratie, begeleiding en training biedt. Hermonde Born to meet is de ideale plek voor elke zakelijk bijeenkomst. Het hele Hermonde team wil de gasten laten genieten van de unieke locatie, de smakelijke catering en de inspirerende plek. Of het nou een bijeenkomst is waarbij de raad van bestuur met vijf man een knoop komt doorhakken, een afdeling van 20 collega’s een heidag, twee afdelingen van een universiteit met 90 personen een teambuildingsdag of een boek- of productpresentatie. Het is allemaal mogelijk en het team van Hermonde maakt van elk evenement iets groots.

Totaalpakket
Het doel van het Hermonde team is dat zakelijke bijeenkomsten hier een succes zijn en dat de klant hierbij ontzorgd wordt. “We bieden een compleet arrangement aan dat zorgvuldig is samengesteld. Daarbij houden we optimaal rekening met de wensen van de klant en denken daar ook graag in mee. Bijvoorbeeld ook de samenstelling van het programma, aanvullende (teambuilding)activiteiten, procesbegeleiding, afsluiten met een borrel of een diner”, legt Hermans uit. Locatiemanager Sabeth Miedema zorgt vooraf dat alle wensen van de klant zijn geïnventariseerd. “Samen met onze gastvrouwen zorgt zij ervoor dat elke bijeenkomst tot in de puntjes is geregeld. De tafels en stoelen staan goed en de beamer is geïnstalleerd. Bij binnenkomst krijg je een warme ontvangst met een lach, verse jus d’orange en een goede kop Nespresso koffie en zo voelt iedereen zich direct op het gemak”, vertelt Hermans.

Mooie plekjes
Een mooi voorbeeld is een complete dag die wij voor 90 mensen van de Wageningen University & Research hebben mogen verzorgen. Het doel was dat twee afdelingen die in de toekomst met elkaar gingen samenwerken, elkaar beter leerden kennen. “In samenspraak met de opdrachtgever hebben we een geweldig programma samengesteld”, vertelt Hermans enthousiast. Om optimaal gebruik te maken van de magische sfeer waar Hermans zo graag over vertelt, stuurde zij de WUR-collega’s het bos in. Letterlijk het bos in, want Hermonde ligt verscholen in een lommerrijke omgeving. “Wij kennen inmiddels alle mooie plekjes in de buurt en daar werden dan activiteiten ondernomen zoals boogschieten, een mini-versie van expeditie Robinson zoals een vuurtje proberen te maken en lastige bouwwerken in elkaar zetten”, zegt Hermans. Ook binnen werd hard gewerkt aan de kennismaking met onder andere gezamenlijk een schilderij maken en een dynamisch kennismakingsspel onder de deskundige begeleiding van een van de trainers van Hermonde. Tussen de bedrijven door werd op het terras en in de lunchruimte een hapje en een drankje geserveerd. Het piece de resistance was een barbecue met een varken aan het spit. De reacties op de dag waren lovend. Voor het Hermonde team is het ook echt genieten om positief bij te kunnen dragen aan dit soort bijeenkomsten.

De mooiste erkenning
Hermonde heeft zes rustig ingerichte ruimtes, die allen zicht hebben op het prachtige bos. De grootste zaal biedt capaciteit aan 60 personen in presentatieopstelling. “Als de klant een lossere manier vergaderen wenst, met bijvoorbeeld gebruik van statafels kunnen er ongeveer 80 personen in de zaal”, legt Hermans uit. “We zorgen er zo goed mogelijk voor dat elke groep rustig en comfortabel op zich zelf kan zijn in ons pand. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de hele begane grond, de bovenverdieping of het hele pand exclusief voor een gezelschap te huren”, aldus Hermans. De mooiste erkenning die Hermonde krijgt? “De gasten die lachend komen en ook weer zo huiswaarts gaan. Als klanten eenmaal een dag hier ervaren hebben, komen ze graag weer terug”.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.hermondelocatie.nl

Geef een reactie