Jan doet mee aan het persoonlijk leiderschap traject dat gestart is in september 2019. Samen met zeven andere deelnemers gaat hij een halfjaar aan de slag. Kritisch naar jezelf kijken, experimenteren met verschillende inzichten en aanscherpen van leiderschap.

Wat maakt dat jij juist nu gestart bent?

Naast het feit dat ik al 57 ben, al 35 jaar werkzaam ben op het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch, 32 jaar getrouwd ben, mijn kinderen inmiddels bijna 30 en 26 zijn en al meer dan 20 jaar bevlogen voetbaltrainer/coach ben leek het toch interessant me in te schrijven voor de training Persoonlijk Leiderschap. Gewoonweg om me een spiegel voor te houden in waar ik sta en waar ik me eventueel nog in zou kunnen verbeteren of veranderen. De maatschappij verandert, en daarmee ook de mensen. Toch handig om hierop in te kunnen spelen. Zie het als het up to date houden van mijn persoonlijk leiderschap, in de breedste zin van het woord. Ook wil ik graag inspiratie opdoen.

De maatschappij verandert, en daarmee ook de mensen. Toch handig om hierop in te kunnen spelen.

Hoe heb je de eerste dag ervaren?

Kennis maken met nieuwe dynamische mensen vind ik altijd leuk. Ook goed om te zien dat men vanuit verschillende invalshoeken zaken beredeneert. Nieuwe bronnen aangeboord zoals het voor mij geheel onbekende paardencoaching.

Na de eerste bijeenkomst ben ik positief gestemd, maar we hebben nog een aantal sessies te gaan. De locatie is erg mooi en geeft je veel rust. Daarnaast hebben we een fijne groep en leuke leiding en wordt er naast het serieuze ook voldoende gelachten. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!

Jan juichend met gebalde vuisten aan de zijlijn van het voetbalveld.
Jan van Eindhoven als voetbalcoach in actie. Foto: Oomen Fotografie

Welke leerdoelen heb jij?

Ik wil mezelf een spiegel voorhouden en zien wat ik al weet en waar ik me nog in kan blijven ontwikkelen. Want een mens is nooit uitgeleerd! We hebben een mooi gemêleerd gezelschap, daar leer je sowieso al veel van. Verder laat ik me verrassen, en sta ik er met een open mind in.

Waar sta jij over een halfjaar?

Dan heb ik nieuwe ideeën, inspiratie en meer wegen ontdekt die naar Rome leiden om nog meer uit mezelf en uit mijn medemens naar boven te halen.

Jan staat naast een paard en houdt haar hoofd en nek vast. Ze staan in een paardenbak tijdens paardencoaching.
Jan tijdens de paardencoaching. Persoonlijk leiderschap start met reflectie, iets wat het paard van nature doet. Ze reflecteert wat Jan voelt en waar hij mee zit.

Geef een reactie