Onze visie

Als je je bewust bent van de consequentie van jouw antwoord, dan is jouw gegeven antwoord helemaal goed. Wij zijn er niet om te oordelen, wel om je te helpen om nog betere resultaten te halen. Als een officiële waarschuwing (en andere opties) de juiste invloed heeft op betere resultaten en betere relationele sfeer is dat een juiste aanpak.

Als jij met deze vraag naar ons toe zou komen voor advies of als casus in de training inbrengt gaan we eerst met jou op zoek naar wat je al gedaan hebt en stellen je daarover vragen ter bewustwording. In dit geval:

  • Is de medewerker op de hoogte van de deadline en waarom deze is gesteld? 
  • Is de medewerker voldoende op de hoogte van de consequenties als de deadline niet gehaald wordt? 
  • Waarom is het overschrijden van de deadline voor jou een probleem? 
  • Brengt het de omzet in gevaar?
  • Is het een kwestie van afspraak is afspraak?
  • Vind je het vervelend dat jouw gezag telkens wordt ondermijnd?

Kortom voor een eenduidig antwoord zijn meerdere vragen nodig. We maken je graag bewust van hoe jij jouw rol als leidinggevende invult of wenst te vullen. Die bewustwording helpt jou om situaties als deze gefundeerd aan te pakken.

Persoonlijk leiderschap

In onze training Persoonlijk Leiderschap geven we samen met deelnemers antwoorden op deze vragen en zorgen we er voor dat je de bewustwording en tools krijgt om de leidinggevende te zijn die je wilt zijn.

Vanaf 22 maart starten we weer met een training. Kijk op de Persoonlijk Leiderschap pagina  en vraag direct een vrijblijvend intakegesprek aan.

Resultaten

[yop_poll id=”1″ show_results=”1″]