Essentie van (leiderschaps)ontwikkeling

De essentie van het ontwikkelen (van leiderschap) zit in 3 elementen.
persoonlijkheid, mindset en competenties. Deze zijn wederzijds afhankelijk. Persoonlijkheid bezien we als de identiteit of het karakter van een persoon. Mindset staat voor de overtuigingen die je in de loop van je leven hebt gecreëerd. Het bepaald hoe je naar jezelf of naar je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. Competenties zijn eigenschappen van gedrag ( kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten). Competenties aanscherpen of zelfs nieuwe aanleren is alleen mogelijk als het past bij je persoonlijkheid en jouw mindset.

Cirkel_compleet (1)

Onze werkwijze

In onze trainingen en coaching besteden we vooral aandacht aan bewustwording en reflectie van deze ontwikkel-elementen. Dat maakt de weg vrij om écht datgene te leren dat bij jou en jouw situatie past.

Onze overtuiging is dat een ieder de potentie heeft om zich te ontwikkelen.
Daarbij gaan we uit van dat wat er al is. Het uitgangspunt is dan ook datgene dat een persoon (bewust of onbewust) al in zich heeft in plaats van wat het zou moeten zijn.
Dat maakt het leren aangenaam en de succesfactor veel groter.

We werken met een scala aan modellen, theorieën en inzichten. Die bieden een mooi fundament voor bewustwording. Onze pragmatische insteek maakt dat we de ‘theorie’ goed laten aansluiten bij jouw praktijksituaties, zodat ze meteen toepasbaar zijn en daarmee extra waardevol voor jou worden.

Wij willen graag dat je op een ontspannen, comfortabele en plezierige manier kunt reflecteren, sparren en leren. Om die reden zorgen we graag voor de meest optimale omstandigheden.

Het is een werkwijze die al bij ruim 8000 deelnemers tot verstrekkende inzichten heeft geleid. We mogen dus wel spreken van een beproefde aanpak.

Ingrediënten

Aandacht voor jou

Mindset

Humor

Smakelijk eten en drinken

Positiviteit

Professionele trainers

Beproefde aanpak

Ervaringen van deelnemers

 • Ik word voortdurend geconfronteerd met mezelf. Het oefenen met meta-communicatie is een mooi voorbeeld. Het heeft mijn ogen geopend!

  Frank Brands, Senior administrator - Provincie Noord Brabant
  Frank Brands, Provincie Noord Brabant
 • Wat mij heeft overtuigd om voor Hermonde te kiezen? De manier waarop Dineke en Joris de persoon centraal stellen en er gezamenlijk alles uit willen halen. Ze respecteren iedereen en geloven in de persoon.

  Jarno Beltman, HR manager bij ADS groep
  Jarno Beltman, HR manager bij ADS groep
 • De maatschappij verandert, en daarmee ook de mensen. Toch handig om hierop in te kunnen spelen.

  Jan van Eijndhoven, Provincie Noord Brabant
 • Deze eerste twee dagen hebben mij al een heel scherp beeld gegeven van mezelf. Ik kijk nu al uit naar de derde cursusdag!

  Guno Burgzorg, werktuigbouwkundig engineer bij GMB Civiel
  Guno Burgzorg, GMB
 • Fantastische training. Heel veel geleerd.

  Renske Van Kemenade-Nuijens, HR-manager bij Gerrits & Van Gulick Notarissen
 • Het was een periode vol uitdagingen, verbinding en vooral ook bewustwording. Een hele waardevolle ervaring.

  Jolanda van Dam, Directeur bij SKD Stichting Kinderopvang Diemen.
 • Een fantastische training in een geweldige en gastvrije omgeving met twee geweldige trainers die er alles aan doen om van de training een succes te maken.

  Frans Brocken, manager financiën en administratieve organisatie bij Mezzo
 • Een geweldige training met veel eyeopeners. Een must voor iedere leider!

  Diana de Valk, HRM manager bij GMB
 • Hermonde academie zorgt voor prikkels tot nadenken, nadenken (reflectie) geeft inzicht, inzicht zorgt voor ontwikkeling. ‘als je het aandurft’!

  Jos Verheggen, teamleider techniek bij Refresco Benelux
 • Een goede training die je inzicht in jezelf (en ook in anderen) geeft, op een fantastische locatie. Training is mooi opgezet , grensverleggend,  verrassend en zeer leerzaam. Soms mooie confrontaties met jezelf! Zeker geen standaard in een dozijn training. Alles zeer goed begeleid door Dineke en Cindy. Twee personen  met veel kennis en ervaring  over de materie, maar altijd eerst naar de mens kijkend. Heb een hoop goed gereedschap gekregen wat ik in mijn werk maar ook privé kan gebruiken.

  René Ermers, teamleider dienstenplein bij Provincie Noord Brabant
 • Prachtige omgeving, betrokken trainers, gastvrij, professioneel en persoonlijk. Door de training heb ik niet alleen veel kennis opgedaan, maar kan ik als leidinggevende vanuit mijn eigen kracht werken en de verbinding aangaan met medewerkers. Door de vertrouwde sfeer die wordt gecreëerd en de directe en persoonlijke aanpak, heb ik mezelf beter leren kennen, waardoor ik beter gebruik kan maken van mijn sterke kanten en bewust ben van mijn minder sterke kanten. Hier ondervind ik nog dagelijks voordeel van!

  Mendie van Beek, hoofd planning en servicecenter bij Heijmans
Training Persoonlijk leiderschap Hermonde Jos
Training Persoonlijk leiderschap Hermonde René

Locatie

Ons pand in Bennekom ligt verscholen in het bos op landgoed De Born. Het is een inspirerende locatie en een aangename leeromgeving.