Laatst was ik op het MKB ondernemerscongres met het thema Positief Ondernemen. Noemenswaardig is dat het een goed georganiseerd congres is en dat het, met een prima prijs-kwaliteitsverhouding, inspirerend werkt om je een dag te laten vermaken en inspireren met (succes) verhalen van ‘goeroes’ en collega-ondernemers.

Een column van Cindy in Vallei Business.

BronVALLEI BUSINESS | NUMMER 5 | NOVEMBER 2017

Lees het volledige artikel hier

Het onderwerp was deze keer een extra trigger om te gaan. Positiviteit is namelijk al jaren hét fundament voor alles dat we doen bij Hermonde. We hebben er ons levenswerk van gemaakt om meer positiviteit in organisaties te brengen. Niet alleen omdat het gewoon zo lekker werkt voor iedereen, maar omdat we er een rotsvast geloof in hebben dat meer positiviteit ook daadwerkelijk leidt tot betere resultaten. Heel prettig is het dan ook dat er door anderen ook steeds meer aandacht wordt gegeven aan positiviteit in het bedrijfsleven. Ook op wetenschappelijke basis.

Positief leiderschap
Waar Hermonde zich in bijzonder op richt is het aspect positief leiderschap. Het zijn immers de leidinggevenden die grote invloed hebben op het welbevinden en de productiviteit van medewerkers. Maar helaas is die invloed niet altijd positief. Uit wereldwijd onderzoek blijkt namelijk dat een meerderheid van de werkenden vindt dat zijn directe baas een demotiverend werkklimaat veroorzaakt.

Verrassend is het niet, want een bekende verklaring is dat negatieve ervaringen voor mensen veel zwaarder tellen dan positieve. Als een leidinggevende bijvoorbeeld feitelijk evenveel positieve als negatieve feedback geeft, dan zal de perceptie toch zijn dat hij een zeur is. Het creëren van een motiverend klimaat blijkt dus een hele uitdaging.

Bewijs
Het is echt meer dan de moeite waard om bewust en hard te werken aan positief leiderschap. Er is namelijk robuust bewijs, dat positief leiderschap gunstig uitwerkt op de productiviteit en winstgevendheid van organisaties. Ook komt het de kwaliteit, innovatie en de loyaliteit van klanten zeer ten goede. Die kans moeten we dus zeker niet laten liggen. Hermonde levert graag met u het bewijs, dat het bewust en gefundeerd aansterken van positiviteit ook in uw organisatie leidt tot gemotiveerde medewerkers en betere resultaten.

Cindy Hermans

Geef een reactie