Paulien is sinds twee jaar manager. Haar team is in korte tijd gegroeid van 15 tot 25 medewerkers. Het is een divers team met groot aantal nieuwkomers en veel medewerkers met vele jaren ervaring. Paulien vervult haar rol met grote gedrevenheid. Toch is er ‘iets’. Het lijkt dat ze ‘grip’ verliest. Ze voelt zich bedolven onder het werk. Paulien komt haar kantoor, met gesloten deur, bijna niet meer uit. Volgens haar eigen zeggen “Logisch, want anders komt het werk niet af”.

Een column van Cindy in Vallei Business.

BronVALLEI BUSINESS | NUMMER 3 | JULI 2017

Lees het volledige artikel hier

Ze werkt vaak langer door. Iets waar haar gezin steeds minder blij mee is. Tijdens MT vergaderingen mist ze de focus, ze is continue bezig met andere ‘to do’s’ in haar hoofd. Haar directeur spreekt zijn zorg uit naar haar. Dat valt zwaar voor Paulien. Ze werkt keihard, maar het lijkt niet het gewenste effect te hebben. Gelukkig is het binnenkort vakantie. Daar kijkt ze naar uit als haar reddingsboei. Ze hoopt dan weer nieuwe energie op te doen.

Vrije tijd
Zou een vakantie echt helpen in Paulien’s situatie? Ik denk van niet. Helaas, want wat zou het goed voor haar zijn om even in het hier en nu te kunnen genieten van vrije tijd en haar gezin. In het handelen van Paulien is een patroon geslopen, dat zou er toe kunnen leiden dat ze tijdens haar vakantie nog met haar werk bezig is.

Wat ik haar gun, is goede reflectie en bewustwording op haar eigen handelen. Met dat inzicht kan ze ontdekken welke leidinggevende ze is en wilt zijn en hoe ze haar groeiende team weer op de juiste wijze kan aansturen. Is deze situatie herkenbaar? Jij kunt, net als Paulien, starten met de training Persoonlijk Leiderschap. Het programma biedt ruimte om te reflecteren, te sparren en vooral te leren van jezelf en van anderen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit jezelf én uit je medewerkers.

Cindy Hermans

Geef een reactie